Budapest ----> Veszprém ~ 120 km.

Veszprémi Állatkert

 

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

 

A kivétel erősíti a szabályt. Eredendően nem szerettem volna erről a csodálatos állatkertről írni, de nem tudom magam "megfékezni"! :)

Először 2011-ben voltunk itt, elragadott a hangulata. Akkor a város felöl érkeztünk. 2014-ben a 8-as út felöl közelítettük meg, akárcsak idén (2015). Akár honnan érkezünk, remekül ki van táblázva, egyszerűen rá lehet lelni. Azért javaslom, hogy ne a város felöl érkezzen, mert emlékeim szerint sokkal kevesebb parkolóhely van ott, mint a "felső" bejáratnál, ahol hatalmas területen lehet parkolni! A legújabb felfedezés, hogy a vártól, kb 1 km-es sétával a Séd patak mentén, kiépített sétaúton is eljut ide!

Az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményekeént, egy új állatkert épült itt fe!, s ez nem azt jelenti, hogy a régebbi része, az "Ó-Állatkert" kevésbé lenne csodás, mint az új! Csodálatosan kapcsolódik a két rész egymáshoz! 

Engedtessék meg nekem, hogy az új "oldallal" kezdjem a bemutatását a kertnek! Nem szeretném más állatkertekhez hasonlítani a Veszprémit, de méltán lehetnek büszeke arra, amit megálmodtak! Ez a szépség nem csak számunkra, látogatók számára nyújtanak örök élményeket, hanem... és ez csak egy kiragadott példa lesz a sok közül. Az Afrika kifutóban trappoló orszarvút láthat a  rohangáló struccok, szögdellő impalák, és többek között a békésen legelésző a zsiráfok között.

Az "Új-Állatkert" számtalan új lakónak adott otthont. Fantasztikus terek nyíltak meg, s mint korábban már megfogalmaztam, ezezk a terek egyaránt szolgálják az "itt élőkek", és a látogatókat egyaránt! Madárröpte, pingvinek, borjú fókák...

Az "Ó-Állatkert" engem időről-időre elvarázsol. Ez a völgyben megalkotott csoda, páratlan!  Az idő itt is gyorsan eltelik a bámészkodással. Minden méterben van mit nézni, ehhez persze a látványbemutatók, és etetések is hozzájárulnak, melyekről a bejáratnál kaptunk információkat.

A kicsiket Kölyökdzsungel várja, de van itt mesterséges erdei tanösvény is! Valóságban nem tudom miért mondják mesterségesnek, mert annyira valóságos az ösvény minden szakasza, hogy erről nem is nagyon érdemes tovább filozofálni.

Jó szórakozást kívánok!

 

Értékelés:

Nehéz most bármit is írnom, hiszen nagy hatást gyakorolt rám mindaz, amit láttam. Óriási a kontraszt, a fejlődés az előző látogatásainkhoz képest. Nagyon szép az állatkert, csak javasolni tudom, hogy látogassanak el ide! Garantált a kikapcsolódás minden korosztály számára!

 

Frissítve 2015-08-22

Képek: Saját készítés

 

Flag Counter