Budapest ----> Magyarpolány ~ 160 km

Magyarpolány

 

A 8-as főútról lekanyarodva csakhamar megérkezik Magyarpolány településre. A bekötőútról már látható a Kálvária. A dombra vezető út 153 lépcsőfokből áll. A lépcső mentén öt sátortetős stáció található, melyben életnagyságú, festett, fából készült szobrok találhatóak. A dombon látható a Fájdalmas Szűz kápolnája.

A faluban a Petőfi utca megtekintését javaslom, mely nincs messze a Kálvária dombtól. Gyakorlatilag, amikor beérnek a faluba, el sem téveszthetik ezt az utcát. Az ősi falukép jelenik meg, a széles gondozott utcával, és az országos, valamint helyi védettséget élvező hosszú tornácos házakkal. A községet a Nemzeti Örökség részeként tartják számon!

Mielőtt Hollókőre asszociálna, kérem ne tegye! Van olyan porta, ami picit elhanyagolt, van olyan, amely szépen felújított, zárt kerítések... A tájház szeretettel várja egy ilyen házban a látogatókat

 

 

Értékelés: ***

Csak ezért a településért ne induljanak el, ám egy kirándulásnak, mely a Bakony ezen részét járja be, szép részlete lehet! A környéken van a nemeshanyi vizimalom, kicsit távolabb Tapolca, Monoszló/Helgyestű, Nagyvázsony stb.

 

 

Flag Counter

booked.net

Útvonal:

Autóval:

 

Budapest - Székesfehérvár - Veszprém - Magyarpolány

 

Tájékoztató jelleggel

Busz: 

 

Budapest, Népliget - Székesfehérvár - Ajka 

-->Átszállás--> 

Ajka - Magyarpolány