Budapest ---> Császár  ~ 86 km.

Henryx city

 

 

"Üdv, a nevem Henryx, a helyi sheriff vagyok. Azzal a céllal hoztam létre ezt a Magyarországon egyedülálló western várost, hogy  megismertessem e letünt történelmi korszakot mindazokkal, akiket felém sodor a vadnyugati szél. 

A farm Öneröböl  jött létre.

BELÉPÉS INGYENES  !!!!!

Kisállatot behozni TILOS !!!"

 

Tatabánya felöl megközelítve Császárt, pontosan a település határában található Henryx city. A "város" weblapján minden, a látogatáshoz köthető információ megtalálható!

Közvetlenül a főút mellett fekvő "települést", lehetetlen nem észrevenni! A hatalmas parkolóban már hallani a kurjongatásokat, a fegyverropogást... így már az első másodpercekben megteremtődik a kezdő hangulata a városnézésnek!

"Ajánlott" a laza, kényelmes öltözék, hiszen a "vadnyugaton" vagyunk, ahol az utcák, s terek burkolatát a homok borítja, árnyékot adó fák csak-itt-ott találhatóak, ám nem is hiányzik abból a képből, ahol cowbolyok lovagolnak át a téren, a vonat takarásában időnként lovak nyerítenek fel, és maszatos arcú lánykák jönnek-mennek, stukkerrel  a jobbjukon.

A település összes házikója egy élőkép, melyekbe az gondolom minden korosztály egy perc alatt beleszerelmesedik. Pontosan ez az oka annak, hogy a rérős ...sétában ...rohan ...az idő! Pillanatok sokasága telik el egy-egy kis részletbe, mozdulatba való beleolvadással. Mosolyokkal telnek meg az arcok... és nem hiszem, hogy volna olyan látogató, aki ne asszociálna a filmes élményeire, melyből itt meglevenedik  a szalonok, a bankok, a piros lámpás házak, az utcai lövöldözések világa. Igen, ez egy időutazás, egy olyan utazás, ahol a "kocsmában" hosszú padok mellett lehet falatozni, ahol a filmekben látott, hosszú szakállú ember készíti az ételt a szemünk láttára, ahol... az elengedhetetlen modern konyhatechnika megtalálja a helyét a homályos, (de nem füstös) környezetben. Az illatok fergetegesek, a hangulat olyan egyedi, hogy ha csak egy sütire is, de itt le kell ülni!

Számtalan program közül tudnak választani. Többek között lehet lovagolni, rodeóbikázni (puha szalmával "bélelt" környzeteben), de egy szabadszájú "perszóna" akasztásra is invitál, ha éppen... mely a látogatásunkkor egy kis vadnyugati lövöldözéssel is meg volt fűszerezve, és hogy miért? Ezt csak akkor tudhatja meg, ha ellátogat ide! Megjegyzem, a kilátás  nem  semmi a bordélyház "teraszáról", és még az sem zavaró, hogy a hölgyemény  aki mellé beálltam nagyon hallgatag volt! :). Miáltal a város folyamtosan fejlődik, a programok kínálata is folyamatosan bővül!

 

A városba belépő nincs, csak az "extra" programokért kell némi fityinget leróni!

 

Értékelés:

Egy nagyon kellemes pár órás program, mely tökéletesen kikapcsolódást ajándékoz a látogatóknak!

Frissítve: 2017-06-04

 

Flag Counter