Budapest --> Kehidakustány ~ 205 km.

booked.net

 

Vélhetően nagyon sokan ismerik A kehidai "kincset"! Aki már járt itt, azt gondolom vissza is fog jönni, ám aki még nem hallot róla, talán be sem tudja azonosítani, hogy hol, s merre van Kehidakustány. 

Hévíz szomszédságában található egy "nyugalmas kis sziget", ahová eddig nem tudtunk úgy eljönni, hogy tolongtunk volna ...talán jókor jöttünk :). A parkolás számunkra sosem okozott gondot, vagy a fürdő előtti kiépített parkolóban, vagy az út "másik oldalán", a fák árnyékéban sikerült megállnunk. 

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő a hét minden napján nagy szeretettel várja   a vendégeit. Igen talán furcsa, ezt leírni, hogy nagy szeretettel, de fontosnak tartom ezt megemlíteni, hiszen akár a pénztárban, akár egy esetleges segítség kérésénél, minden alakalommal érkezik egy kedves szó, egy olyan mosoly, mely mögött nem az illendőség áll, hanem bentről érkezik, és ezt nagyon fontosnak tartom! 

A fürdőt minden évszakban fel lehet keresni, mert a beltéri, élményekkel teli medencén kívül több kültéri medence is várja a pihenni, lubickolni... vágyókat.

A beltéri medence hatalmas. Több éves tapasztalatom, hogy minden korsztály megtalája a maga kis "zugát" itt. A pezsgőfürdő egy kis szigetként emelkedik ki a medence "közepéből". Az "egekből" induló csúszda 94 méter hosszan varászolja el a csúszás szerelmeseit, az élményelemek között megtalálható a nyakzuhany, a kis vízesés, az alagút, a buzgárok, a "masszázságy", no és a örvénymedence, melyből ki sem szeretne jönni, aki egyszer megízlete a szépségét! A körből való kijutás ...nos igen a víz sodrásának köszönhetően nem mindig sikerül elsőre, de megnyugtatok mindenkit, ki lehet jutni!

Amikor a sodrómedence vize lecsendesedik, s középen az örvény sem látszik már, elkezdődhet az ugrálás a hidacskáról. Hasasok, "seggesek", viccesek és... szóval nagy móka ez kérem!

A kinti medencébe bentről is ki lehet "úszni". Az éményelemek itt is megtalálhatóak, de van medence az úszóknak, a hullámok szerelmesei sem maradnak hoppon, de ha csak üldögélni szeretne a gyógyvízben annak sincs semmi akadálya. 

Az apróságokat egy játszómedence várja, a felnőttek a medencei bárpultnál is kérhetnek frissítőket... és korhatár nélkül lehet részt venni a vizi tornaórán, a táncos és mókázós mozgásokban. A "kert" végében van egy csúszda, ahol némi korlátozással, de bárki kiélheti  a kamikáze vágyait! :)

A fürdő gyógyító részlegéhez nem volt szerencsém, de még a Szauna Oázist sem fedeztem fel! Erre  talán arra akkor lenne esély, ha a fürdő szállodájának a szolgáltatásait is kipróbálnánk egyszer. Akkor a víz varázsa, s vonzása mellett lenne idő egy kis aromakabinos, szaunás lazításra, vagy a szaunamester által vezényelt felöntések (jeges, mézes, sós) minden szépségének megélése!

Étel, s ital. Természetesen hozhat bármit, ám a fürdő kis étkezdéjében élhető árakon tud finom ételeket enni. A kertben lehet venni gyümölcsöt, lángost, palacsintát...

Szállás. Temérdek kis panzió van a környéken. Mi általában Zalacsányban, a Vadász panzióban szállunk meg, ami a fürdőtől kb 3 km-re található. Többször jártunk már ott, s annak ellenére, hogy általában  évente egyszer járunk arra, mindig megismernek. Kedveség, tisztaság s egyszerűség, és csend, amivel jellemezni tudom a helyet. Az első évben még kértünk reggelit is, s csak nekünk minden reggel... fejedelmi bőséget varázsoltak a kis "étterem" asztalára. Nem csak a szállás miatt szoktunk ide, hanem a környék ezernyi látnivalója valóban csak egy karnyújtásnyira található innen!

 

 

Értékelés:

Minden korosztály számra, az év minden napján kellemes kikapcsolódást jelenthet ide ellátogatni!

Flag Counter