Budapest ----> Dunakeszi  ~ 22 km

Dunakeszi 

 

Budapestről, ha nincs közlekedési káosz, akkor valóban csak néhány perc autóútra található Dunakeszi. A  2-es útról a Horányi rév felé lefordulva, egy nagyon szép kis partszakaszra érnek le. A rév melletti parkolóban hagyva az autót, indulhat a kaland, a séta, a... 

Ez a partszakasz nagyon ismert. Évszaktól, naptól, s napszaktól függetlenül sokan sétálnak erre. Ez a nagy "ismertség" sok más hellyel ellentétben nem jár azzal, hogy akár hová néz eldobott ezt-azt lát! Lát ezt-azt, de az a szépséghez kötődik! A magas fák alatt kanyargó sétány, a kavicsos part, az áradáskor kimosott gyökerek kusza labirintusának a látványa, a... És itt is van nyáron napágy, mint a Rómain, csak itt sokkal kevesebb, itt is van étterem, pontosabban vannak éttermek, fagyizó...

A rév "másik" oldala nincs ilyen módon kiépítve, de erre is csodás sétákat lehet tenni. Mindjárt a kikötő mellett található egy érdekesség, a Limes Romanus, a Késő-római Kikötőerőd kiállítás Innen tovább sétálva, akár az utcán, akár a kavicsos parton, messze el lehet jutni. Számtalan csurgó, vagy patak keresztezi az utat, melyen akár Gödig is elsétálhat. 

Családosan, a parti kavicsokkal hatalmas kacsázó versenyeket lehet rendezni. Kettecskén, szerelmetesen sem utolsó itt sétálgatni vagy üldögélni egy padon, vagy a parton ...beszélgetve, beleveszni egymás tekintetébe, megborzongani ...egy dunai szellőtől :) ! Azt gondolom, hogy a  változatos part, a vízparti élővilág olyan egységbe olvadhat önnel, hogy az idő, mint mértékegység értelmét veszti!

...ám ha  munka után, ki szeretné szellőztetni a fejét, vagy csak bele akar bambulni a tájba, esetleg rendezni szeretné a gondolatait, azt gondolom, itt jó eséllyel talál erre egy nyugalmas padot. 

A kutyusoknak is egy igazi paradicsom az ittlét, hiszen lehet fürdeni, játszani, szimatolni, szocializálódni, ismerkedni ...s talán még szerelembe is esni .  :) 

Azt gondolom, hogy ha kedve támad egy jót kerekezni, nos ez egy kiváló kiindulási pont lehet. Innen akár Zebegényig, vagy Szobig is el lehet tekerni, de a komppal átkelve a Szentendrei-szigetre... és így már Szentendre sincs olyan távol!

 

 

 

Értékelés ****

 

Nehéz most bármit is írnom, mert annyira beleszerettem ebbe a környékbe, hogy nem tudok kritikus lenni, és éppen ezért adok négy csillagot.

 

Flag Counter

Útvonal:

 

Autó: 

 

Budapest - Dunakeszi 

 

 

Tájékoztató jelleggel:

 

Busz:

 

 

300-as járat

Budapest, Újpest Városkapu - Dunakeszi - Vác 

 

 

305-ös járat

Budapest, Újpest Városkapu - Dunakeszi, Horányi rév

 

 

Vonat:

 

 Budapest, Nyugati pályaudvar - Dunakeszi .A környék remekül bejárható bringával is!

 

booked.net

 

Ajánlat:

 

Egy sétálós, üldögélős, beszéletős program gyermekeseknek, pároknak, és akár barát társaságoknak is. A kutyusok is imádni fogják! :)