Budapest - Szentendre ~ 23 km. 

Bükkös-patak

Szeretettel ajánlom, ezt a túrát mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, és nem szeretne sokat utazni... csak sétálni, sétálni, sétálni... 

A BÜKK-ÖS-VÉNY  egyszerűen megközelíthető, hiszen  Budapest, Újpest Városkaputól a 880-as, vagy a 890-es buszra, nagyon gyorsan Szentendrén lehet lenni. Azért nem a Hévet ajánlom elsődlegesen, mert a buszmegálló, pontosan a Bükkös-patak hídjánál van. A megállóban csak azt kell eldönteni, hogy merre tovább! 

A buszmegállóból le lehet sétálni, a piactéren át egészen a Dunáig, a patak torkolatáig, vagy el lehet indulni az ellenkező irányba is, felfelé a patak mentén. A családi házakkal szegélyezett meder partján, a kihelyezett táblák, rengeteg információval örvendeztetik meg a vándorokat. A 10 állomásra "bontott" ösvény mentén... de inkább beszéljenek a képek!

Kellemes kikapcsolódást kívánok ...sétálva, biciklivel, kutyussal!

- Látogatásom előtt hatalmas eső volt, és ez bizony kicsit feldúzzasztotta a patakot! 

Keresse fel a patak Facebook oldalát, melyen többek között további képek is találhatóak!

Értékelés:

Kellemes sétálós program.

Értékelés ***

Kellemes sétálós program.

 

Japán kert

日本庭園

 

Ha Szentendrén jár, javaslom, hogy látogasson el a 2016-ban átadott Japán közkertbe, mely a Duna korzó, és az Ady Endre utca által határolt Czóbel park mellett található. Akár egy szentendrei séta kezdő, vagy végállomása is lehet ez a  fantasztikus kertecske!

Kellemes sétát, és töltekezést kívánok!

Flag Counter