Budapest ----> Nagymaros   ~ 55 km.

schiffe-0020.gif von 123gif.de

Hallott már Édeske Alíz Cukrász Műhelyéről?

 

 

Nagymaroson, a vasút mellett van egy oly egyedi cukrászda, melynek hiszem, hogy nincs párja! 

 

Belépvén az ajón, a múlba csöppen a látogató... abba a múlba, melyben talán ez a ház épült. A sok-sok kisebb, s nagyobb kincs, egy 1900-ban nyílt helyi "cuki" öröksége, mely hála az égnek ide került, s nem máshová!

 

 

A sok finomság közül én csak a "nyaltok" közül választottam, de a fagylatokon kívül, számtalan korabeli recept alapján készült sütemény is szerepel a kínálatban! 

Az ódon hangulatú cukrászdából kilépve, a kerthelyiségbe toppanunk, mely árnyasságáról egy szőlőlugas gondoskodik. A gyermekeket játékok várják, de van hintaágy, és ...és ha meg is éhezett, akkor sem kell messzire menni, ugyanis a kert hátsó részében, a kemencében, és az üstben készülő étkek illata néhány pillanant alatt elrabol "bárkit"!

 

 

Nem szaporítom a szót, ha erre jár, ide mindenképpen térjen be!

Nagymaros elég felkapott, s közismert célpont, ám néhány szót mindenképpen megérdemel. Ha elrugaszkodunk a központtól, s a komp környékétől... Zebegény felé hosszasan el lehet sétálni a parton. 

Nyári melegben, számtalan apró "családi öböl" csábít strandolásra. Hűvösebb időben csodás sétákat lehet erre tenni! Röviden összefoglalva, bármikor is érkezik, Nagymaroson, még a szezonban  is lehet találni csendesebb, vadregényesebb és csodásan gondozott partszakaszokat egyaránt, és egyáltalán nem muszály ide autóval érkezni! Nagymaroson halad át az EuroVelo 6 kerékpárút. Bíztatok mindenkit, aki szeret kerekezni, hogy akár kisebb szakaszokban is Göd és Szob között járja be! Kismaroson van egy kisebb rész, ahol a kerékpárút a főút szélén halad. A többi szakasz biztonságos, és nagy részben kiépített bringaút. Néhány kilométer, a házak között, aszfaltos utcákban vezet. Eltévedni ...szerintem művészet, hiszen remekül ki van táblázva az útvonal!

Aki túrázni szeretne, ki ne hagyja a Julianus kilátót a Hegyes tetőn, de akár Zebegénybe is "áttúrázhat"...

 

Értékelés:

Édeske Alíz Műhelyét értékelje majd a Kedves Olvasó! A táj, pedig magáért beszél! Javaslom, hogy ne szezonban látogasson el ide! 

Flag Counter