Budapest ----> Gyöngyös ~ 80 km.

 

Gyöngyösi Állatkert

Az állatkerthez a 3-as útról Parád felé kell lekanyarodni a 24-es útra. A buszpályaudvar utáni lámpás lereszteződésnél balra fordulva könnyedén el lehet jutni a város szélén épült állatkerthez. 

Gyöngyös határában található egy kis csoda, mely minden látogatásomkor picivel több lesz. Mindig van valami újdonság, s olyan dolog, amin megpihen a tekintet. Látogasson el ide mindenféle elvárás nélkül, és fogadjon be minden szépet, amit itt kap. Azt gondolom, hogy a családias légkör, a tisztaság, a rendezettség, az a megfoghatatlan varázs, mely itt külön-külön átölel talán minden látogatót, páratlan. Nincs sok állat, és mégis. ...nagyon elfogultan azt gondolom, hogy ez az állatkert egy nagy állatkert miniatűr változata. Mindenből kapunk egy csipetet, Van szurikáta, sün, papagáj, teve, láma... és van egy család, az "oroszlánék" nemzetségéből. A családfő igazán aktív, hiszen 2014 után 2015-ben is születtek kicsinyek! 

Az ölemben látható nagymacs (2014-ben)már tényleg nagy volt, tudott vadulni, s harapni, és ha nem tetszett neki valami, azt már a látogatók tudtára is adta morgással, és a tűhegyes tejfogainak megvillantásával. A karomba "akkorát harapott", hogy napokig látszódott, nem is akár milyen színekben pompázva!

...én már henceghetek azzal, hogy: "Engem megharapott egy oroszlán, és túléletem! :-) "

Továbbiakban beszéljenek a képek:

...és néhány hónappal később, az utolsó napon, amikor még simogathattuk őket!

 

Értékelés ***

Egy teljesen átlagos program, egy szép kis állatkertben. Mindenképpen kapcsolja össze az Orcy-kastély megtekintésével, mely néhány éve nagyon rangos elismerésben részesült!

2015-04-30

Flag Counter