Budapest ----> Poroszló ~ 140 km

 

Poroszló - Ökocentrum

A központ főépülete, szeritnem a Tisza-tó egy "szimbólumává" vált az elmúlt években. Magas tornyából csodás panoráma tárul elénk, legyen bármilyen évszak, s  bármlyen idő!

A poroszlói csodát nem lehet pusztán a főépület atrakcióira fokuszálni. Aki ide ellátogat, s most főként a tavaszi, nyári, s kora őszi időszakra gondolok, az garantálatan egy egész napos élményt kap "ajándékba"!

A főépület földszintjének két, számunkra kedves része, a 3D-s mozi, valamint a Tisza, és a Tisza-tó, valamint  a környékének hüllőit, s kétéltűit bemutató kiállítás. A terráriumokban megbújó állatkák keresése, megpillantása, gyermeknek, s felnőttnek egyaránt...

Innen az alagsorba lesétálva folytatódik az ámulat. Az óriási, 735 000 literes akvárium egy része alatt alagút vezet át. Mellettünk, s felettünk úszkáló halak megfigyelése hatalmas élmény, s egy kicsit más is, mint pl. egy tengeri akvárium. Más, hiszen ebben nincs cápa, ám azért nem marad el  a "nagy hal" élmény.  Az akváriumok egy kisebb résében a vízpartok világát is megszemlélhetjük, miközben természetesen a megfigyelhetjük a különféle keszegek, compók... életét. Ennek a szintnek az érdekessége még, az élményetetés megtekintése "vidráéknál".   A bemutatott  halak, hüllők, listáját  ittt és most nem szeretném, erről bővebben olvashat a centrum honlapján. 

A főépületben található az Elvarázsolt Vizi Világ játszószoba is!

A centrum, az élővilág bemutatása mellett  nagy hangsúlyt fektet  a környék múltjának, hagyományainak, s a jelenének bemutatására is! Sok hasznos információ olvasható, s régi kép látható (például a korabeli halászati módszerekről).

A főépületbeli kalandozásokat a parkban folytathatják. Állatbemutatók, sétaút, játszóterek, tájház, tematikus programok, állatsimogató, nyáron túra a Tisza-tavon ...és ha megéhezett, a főépület büféjében biztos talál valami harapnivalót, de az ajándékról sem kell lemondania. A főépület földszintjén ajándékbolt is található! 

Értékelés: ****

Kitűnő családi program! Nyáron hosszasan el lehet itt tölteni az időt. Csak ajánlani tudom ezt a programot mindenkinek!

 

Étékelés: ****

Kitűnő családi program! Nyáron hosszasan el lehet itt tölteni az időt. Csak ajánlani tudom ezt a programot mindenkine