Budapest / Sashalom

booked.net

Kertvárosi látványosság


Budapest  XVI. kerületében épült egy kis csoda... 

A reformáció 500. évfurdulójára épült park talán legnagyobb atrakciója a kilátó, melyből csodás kilátás nyílik a városra. Látható, s kiválóan beazonosítható többek között Ferihegy irányítótornya, a Parlament, az M0 híd...  

A kilátó felső szintje 165 méter tengerszint feletti magasságban van, s így a budai Várheggyel van egy szinten. A kilátószint magassága 17 méter, ahová az "írás" szerint 100 lépcsőfokon lehet felsétálni, ha az időjárás lehetővé teszi. Fagyos, valamint erősen szeles időben ez nem lehetséges!

" A fehér és barna szín a református templomok meszelt falait és a fa szerkezeteit idézi."A szabadidőpark közepén található szoborcsoportban Kálvin János, Luther Márton és Bocskai István szobrai körbeölelnek egy szökőkutat, mely a magyar kultura és történelem gyökereinek tiszteletben tartását, valamint a folyamatos megújulás szükségességét szimbolizálja. A csodásan gondozott gyepszőnyegen akár piknikezni is lehet, ám ha sütizne, fagyizna (van tej és gluténmentes is!) vagy inna egy pohár bort, a Kertvárosi Kávézó nagy szeretettel várja!

Apropó bor, a kévézóban a Pinceáron borkeresekedés csodás nedűi várják Önt, melyek nem az élelmiszeripari termék kategóriába sorolhatóak, hanem valóban nagy gonddal elkészített borok!

Kihasználva a terület adottságait csodás játszótér is épült számtalan látványelemmel. A csúszdák körül van némi... lezárták őket az átadás után, mert elvileg balesetveszélyesek. A javításról,  átalakításról egymásnak időnként ellentmondó hírek látnak napvilágot.

 

Értékelés ****

Egész Budapest a "lábai előtt hever"! Kell ennél több?

Flag Counter