Kertvárosi látványosság


Budapest  XVI. kerületben épül egy csoda... 

Igen, még épül, hiszen a beruházásnak csak az egyik fele lett átadva 2017. októberében, a befejezést 2019-re ígérik!
 

A reformáció 500. évfurdulójára épült park jelenlegi legnagyobb atrakciója a kilátó, melyből csodás kilátás nyílik a városra. Látható, s kiválóan beazonosítható többek között Ferihegy irányítótornya, a Parlament, az M0 híd...  

A kilátó felső szintje 165 méter tengerszint feletti magasságban van, mely a budai Várheggyel van egy szinten. A kilátószint magassága 17 méter, ahová az "írás" szerint 100 lépcsőfokon lehet felsétálni, ha az időjárás lehetővé teszi. Fagyos, valamint erősen szeles időben zárva tart!

" A fehér és barna szín a református templomok meszelt falait és a fa szerkezeteit idézi."


A szabadidőpark közepén található szoborcsoportban Kálvin János, Luther Márton és Bocskai István szobrai körbeölelnek egy szökőkutat, mely a magyar kultura és történelem gyökereinek tiszteletben tartását, valamint a folyamatos megújulás szükségességét szimbolizálja. A csodásan gondozott gyepszőnyegen akár piknikezni is lehet, ám ha sütizne, fagyizna (van tej és gluténmentes is!) vagy inna egy pohár bort, a Kertvárosi Kávézó nagy szeretettel várja!

Apropó bor, a kévézóban a Pinceáron borkeresekedés csodás nedűi várják Önt!

A jelen állapot  (2018 augusztus) még nem a "kész", a végleges képe a parknak. A beruházás még folytatódik, és várhatóan 2019-re a következő "csodák" épülnek még meg:

  • A terület adottságait kiaknázó Csúszdapark
  • Zöld aréna - Mozgástér
  • Görög nézőtér
  • Kalandpálya

 

Flag Counter

Útvonal

 

Autó:

...Budpest Örs vezér tér - Rákosi út - Sashalom utca

 

Busz (BKV):

Örs vezér tér - HÉV (Sashalom megállóig) - 92-es autóbusz Budapesti út megállóig onnan 5-10 perc séta.

 

booked.net