Nádasdy-kastély 2014-ben

...úgy döntöttem, hogy megtartom a régi beszámolómat, a régi képekkel! Ha az írást nem is, de a képek hangulatát érdemes összehasonlítani!

Nádasdy-kastély

Nádasladányban a főút mellett található egy kisebb édenkert, melynek "közepén" áll a Nádasdy-kastély. A nagy vaskapu után közvetlenül le lehet parkolni. A megújulásra váró gazdasági épület mellett elsétálva, már látható is feltűnően szép állapotban lévő  kastély. A sétára csábító parkról nem tudok részletesebben írni, mert záróra előtt érkeztem, és már annak is örültem, hogy körbejárhattam a kastélyt!

A gyönyörű fák ölelésében álló főúri lakban az egyik ámulatból a másikba esem. A földszinti termeket körbejárva néhol bizony elakadt a lélegzetem. Nem tudok kiemelni termeket, mert nincs értelme. Mindenhol más nyűgöz le. Mindent elhiszek amit itt látok, sőt, az Ősök csarnoka annyira magával ragad, hogy hosszú percekeig csak álldogállok (kis túlzássa tátott szájjal) a márvány kandalló mellett. A következő varázslat könyvtárban ér. Nem érdekes, hogy a polcok java üres, ...csodálatos, de a földszint szinte minden métere ad, tölt, gazdagít...

Bevallom, engem az emelet kicsit kevésbé ragadott magával, van még itt mint tenni, de a földszinten látottak annyira bekebeleztek, hogy ez "simán belefér"!

A kastély a filmesek érdeklődését is felkeltette! A kastély megjelenik a Borgiák, a 2013-as Drakula-sorozat, illetve az Underworld című filmekben. 

 

Flag Counter