Budapest - Pécs ~ 210 km.

Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium

Talán 20 éve jártam utoljára a Pécsi Állatkertben. Emlékeimben csak a TV torony maradt meg, és néhány olyan apróság, mely nem a pozitív élmények tárházát gazdagította. Ideje volt ismét ellátogatni, hiszen 2016-ban  megújult a Zoo! Mi az hogy megújult! Csodás lett! 

A városba beérve nagyon könnyen rá lehet találni az állatkert felé vezető útra, viszonylag jól ki van  táblázva. A parkolással nekünk nem volt gondunk, viszonylag  sok hely van a környéken, és ingyenes. 

 

 

A bejárat engem lenyűgözött! Nem a díszessége okozza ezt az érzést, hanem...  nagy valószínűséggel a hirtelen eleredő eső is befolyásolt ebben a "vonzalomban", de jó ötlet, hogy már itt indul a látnivalók kicsiny tárháza. Az épületben található akváriumban cápákat is látni... ne gondoljon most óriási cápákra, ezek kis aranyoskák, de ennek ellenére elrabolják a tekintetet, ahogy kőröznek a hatalamas üveg otthonukban. 

 

 

Az akvárium mellett kapott helyet a terrárium, és a csimpánzok "főhadiszállása", de kulturált  körülmények között le lehet ülni, s el lehet itt fogyaztani az otthonról hozott, vagy az itt vásárolt elemózsiát is.

A "kertben" viszonylag nincs sok állat, de talán ez a kulcsa annak, hogy látogató, és állat egyaránt otthonosan érezi magát. A sétánkat változó intenzitású eső fűszerezte, de nem tántorított el minket a további a barangolástól. Mindig találtunk egy fedett részt, egy házat, ahol meg tudtuk várni az eső csendesedését ...s eközben sem egymást néztük, hanem az állatokat!

Oroszlánék családi életébe való bepillantás több oldalról is megvalósítható, de eközben láthatnak bölényt és borjúfókát, figylemmel követhetik a zebrák "trappolását", megcsodálhatják a hiúzt, és a pumát ...és a sort folytathatnám, de akkor milyen meglepetések maradnának a látogatásra?

 

 

Értékelés ****

Nagyon szép lett az állatkert, mely láthatóan jó kezekben van! Egy pécsi, vagy Pécs környéki kirándulás szerves részeként, meleg szívvel ajánlom a meglátogatását!

 

Flag Counter