Budapest ---> Fonyód  157 km.

A legenda szerint, ha nászágy fölött egy szerelmes pár megfogja egymás kezét, 

a szerelmük örök lesz!

"Magdim, te vagy a sorsom, édes végzetem

Oly végtelen szeretlek, imádlak, ezt súgom.

Magdim, te gyönöyrű tünemény, Magdusom."

 

Fonyódon, a hegyre felfele menet, a sportpályáknál, talál egy gyönyörű villát, melyet Rédiger Ödön épített szerelmének, aki az esküvőjük előtt, egy titokzatos betegségben elhunyt. A villa alagsorában látható egy vörös homokkőből kifaragott nászágy, melyben a szerelmes pár "pihen". Ödön tervei szerint, Szerelme hamvait a nászágy alatti kriptában helyezte volna örök nyugalomra, de ez a korabeli viszonyok, miatt nem valósulhatott meg.

A kis térben olvashat a családról, a villa építéséről, megtekintheti a korabeli terveket, és természetesen a Ödön és Magdus szerelmi tröténetéről. 

A villa földszintjén, a tragikus hirtelenséggel elhunyt szépségkirálynő, Molnár Csilla emlékét örző kiállítás látható. A kripta és a kiállítás egy nagyon szerény (2017) díj ellenében látogatható.

Az emeleten, és a teraszon kávézó várja a vendégeket. A mesés panoráma (Badacsony, tanúhegyek,  Balaton, vitorlások...) nem csak a teraszról élvezhető, hanem a panoráma sétányról is, melyen vissza lehet sétálni a vasútig, de ha még feljebbről szeretné megcsodálni a panorámát, akkor a Sipos-hegyi kilátó felé tovább lehet sétálini, túrázni...

 

Értékelés ***

Tökéletes kiegészítő program egy balatoni nyaraláshoz!

 

Flag Counter