Budapest ----> Kecskemét ~ 100 km.

Kecskemét - Vadaspark

 

Felsőlajoson hallottam először arról, hogy Kecskeméten van egy Vadaskert. Nosza ...ha már itt vagyunk, szünet van, az idő remek, induljunk tovább Kecskemétre!

A "Waze" segítségével nagyon könnyen odataláltunk, nélküle... nem biztos, hogy ilyen egyszerű lett volna. Alig láttam útbaigazító táblát ...sajnos, és ezt tiszta szívemből mondom, ugyanis ez a Vadaskert megérdemelne a városon belül egy kicsivel több "nyilat, táblát, stb"! 

Az állatkert nem nagy, de nagyon aranyos, szépen gondozott, s megkockáztatom családias. A kifutók tágas tereiben az állatok láthatóan kellemesen érzik magukat, viszonyag sokat mozognak, és a "potya" Zoo csemegéért nagyon szépen tudnak nézni! 

Látogatásunkkor egy kis hiányérzetet generált, hogy a hőségben nem láttunk sok nagyvadat. A tigris, a medve, és az oroszlán teljesen természetes módon, behúzódott a "lakásnak" a leghűvösebb, s legsötététebb szegletébe, így jó esetben, csak a körvonalaikból érzékeltünk valamicskét, tehát a kifutó nem üres, csak meleg van! A nagyvadaknál, sajnos csak az oroszlánok házán van ablak, tehát őket meg tudtuk nézni pihenés közben is!

Háromszor sétáltuk körbe ráérsen a kertet, ami kb. másfél órás jelent. Jó volt visszatérni egy-egy kifutóhoz, mert részesei voltunk olyan jeleneteknek, melyeket még mi soha és sehol, és nagyon jó, hogy elkaptuk azokat a pillanatokat, ott és akkor, hiszen mosolyt csaltak az arcunkra, és egyben örök emlékként rögzültek bennünk!

Aki megéhezne, a bejáratnál talál egy büfét. A látogatásunkkor elég szegényes volt a választék. Chips, "rágcsa" volt bőséggel, de pl. hot dog, vagy szendvics nem szerepelt a "napi kínálatban".

 

 

Értékelés:

Szerelmese vagyok a vidéki állatkerteknek, s ez a szerelem itt csak erősödött... talán elfogult vagyok, de  nem hiszem, hogy bárki úgy távozna innen, hogy: Ide sem jövünk többet! ...mert ide időről-időre vissza kell látogatni!

 

Flag Counter