Budapest ----> Felsőlajos ~ 76 km.

Magántulajdonú Állat- és Szabadidőpark

 

Abonyból költözött át Felsőlajosra ez az állatkert. Nem tudni a költözés okát, de ez a változás nem csak a látogatók javát szolgálta!

A megközelítés... autóval egyszerű, ki van  táblázva, el sem lehet téveszteni. A "WAZE" navigáció, már akkor tudja a címet, amikor beírom, hogy: magánZoo Felsőlajos ...ám autó nélkül nem lehet egyszerű ide kijutni a felsőlajosi vasútállomásról! Kézenfekvő megoldás lehet a kerékpár...

A látogatók, az abonyi környezethez képest, sokkal takarosabb sétányokon bámészkodhatnak ebben, az állami támogatás nélkül működő állatkertben. Nincs sok féle állat, de persze ez viszonylagos, aki kevesli, annak bíztatásként ...a "gyűjtemény" folyamtosan bővül! A kert jó része, hatalmas fák árnyékában terül el. 

Ennek köszönhetően, a legnagyobb hőségben is van lehetősége a látogatónak, s a "látogatottnak"  árnyékot találni. 

Abonyból természetesen az összes állat átköltözött. Talán a a törpe vizilóval nem találkoztunk, de ez nem azt jelenti... talán csak a medencében pihent.

Az "Abonyiak", az az a "Felsőlajosiak" jó híre , s egyben híressége "állatkerti körökben," a nagymacskákhoz kötődik. Bármilyen rossz egészségi állapotban lévő nagymacskát feltáplálnak, s meggyógyítanak. Ennek a magas szintű gyógyító munkának köszönhetően, sok kölyök érkezett már hozzájuk. Példának a szibériai tigriseket említem, melyek egy németországi állatkertből kerültek ide. Az anyjuk betegsége veszélyeztette a kicsik felcseperedését, s így ...és a látogatók szeme láttára cseperedtek, ettek, huncudkottak, s felnőttek. A szerencsések, meg is simogathatták őket az etetések részeként. A kisfiam egy röpke hajmosást is kapott... de ezek még abonyi történések. Az utolsó látogatásunknál Shakira, a fehér bengáli tigris varázsolt el bennünket. Őt már nem simogathattuk, a törvényi változás miatt, de még emlékeinkben elevenen élt az emlék a bársonyos tappancsokról...

Felsőlajoson mindenki elfoglalta az új, s tágas kifutóját. Kedves ismerősként üdvözöltük szibériai tigriseket, akik már igazi nagyvadak lettek! Oroszlánék is nagyon jól viselték a költözés okozta túrát, az új otthonukat látható elégedettséggel már be is lakták! A fehér oroszlánoknál a lányka (aki másfél éves), és a párja olyan szépséges harmóniában pihentek egymás mellett, hogy öröm volt ezt látni! 

A kölyök nagymacskák hazai "szanatóriumába", kis túlzással bármikor érkezhet új csöppség! Érdemes figyelni az állatkert honlapját, ahol webkamerát is talál!

Jó volt ide visszajönni, és ha sűrűbben nem is, de évente egyszer mindenképpen megéri visszalátogatni ebbe a kis vadasparkba!           

Értékelés ***

Ha vannak kicsinyek a "cukiságfaktor" megkérdőjelezhetetlen! Ha "csak..." akkor is remek kikapcsolódás, s innen már valóban csak egy ugrás ...a Kecskeméti Vadaspark!

 

frissítve: 2015 augusztus

Képek 2013, 2014,-Abonyban 2015-ben Felsőlajoson készültek

 

Flag Counter