Budapest ----> Becske ~ 73 km

"Bármennyi öröm van a világon, mind abból fakad, hogy másokat boldognak akarsz látni. S bármennyi szenvedés van a világon, mind abból fakad, hogy magadat akarod boldognak látni."

(Sántidéva)

 

Megvilágosodás sztúpa

 

 

2008. szeptember 14-én avatták fel a község melletti Csigahegyen a Megvilágosodás sztúpát.

 

Ez a sztúpa eredetileg Hamburgban épült volna fel, de helyi hatóságok az utolsó pillanatban visszavonták az építési engedélyt. Így a magyar közösségnek adatott meg a lehetőség az építésre. Egy sztúpa építése több éves előkészületet igényel, ugyanis az építménybe az ereklyék, buddhista szövegek mellett több ezer, aprólékos munkával készült, buddhákat ábrázoló agyagszobrocska is kerül, melyek elkészítése hosszú időt vesz igénybe. A német buddhisták e munka java részét már elvégezték, így a becskei sztúpa alig több mint két hónap alatt megépülhetett

A buddhista tanítások szerint nyolc fő sztúpaforma létezik. Mindegyik egy-egy fontos eseményt ábrázol Buddha életéből. A Megvilágosodás-sztúpa Buddha 35 éves korában elért megvilágosodását, a teljesen felébredett tudat tökéletességét jelképezi. 

Ez azt jelenti, hogy megszabadulunk a szenvedés forrásitól, a zavaró érzelmektől, valamint teljesen kibontakoztatjuk a bennünk rejlő tökéletes képességeket.

Tervezze meg a kirándulását!

Úti cél: Becske

 

Flag Counter