Budapest ----> Komárom  ~ 92 km

 

booked.net

 

Komárom - Monostori erőd

Nem vagyok egy nagy autópálya használó. Számomra túlságosan ingerszegény az ilyen utak környezete, ezért ha nem kell időre menni, csak úgy ráérősen felfedezősen nyitott szemmel lehet autózni, sok szépséggel van lehetőségem találkozni, ilyen ez az erőd is. Sokszor elmentünk már az 1-es főúton az erőd mellett, sosem álltunk meg, mert... mh, okot nem igen tudok mondani.

Biztos vagyok benne, hogy sokan ismerik, de azért írok róla pár gondolatot. Nos, a megközelítése igen egyszerű, hiszen az 1-es főút mellett található. Budapest felöl érkezve át kell autózni Komáromon, és a város szélén ott az erőd, s egy parkoló. Kellemes sétával körbe lehet járni, meg lehet mászni, be lehet járni. Ez egy nagyon fiatal erőd, hiszen az 1850 és 1870 között épült a Duna partján. Története elég kalandos, hiszen volt idő amikor kiképzőközpont volt, majd szükséglakásokat alakítottak ki, végül az orosz hadsereg lőszerraktára volt, amig ki nem vonultak hazánkból.

A kiállítások igen szép élményekkel gazdagíthatják a látogatókat. Többek között van itt, haditechnikai park lokátoros autókkal, ágyúkkal, kenyérmúzeum, Szovjet kiállítás, és megtekinthetik Gábor Áron ágyújának pontos mását is az ágyúkiállításon.

 

 

 

 

Értékelés****

Azt gondolom, ez egy olyan félnapos program, mely egyben szórakoztat, kikapcsol, s tanít. Családosoknak kifejezetten ajánlom, hiszen a gyermekeknek rengeteg terük van futkározni is! Jó szívvel ajánlom ezt a programot mindenkinek.

 

Flag Counter