Budapest ----> Győr ~ 130 km.

Győri Állatkert

Mivel nem nagyon kultiválom az autópályák kényelembe ringató, egyhangú monotóniáját, csak ritkán használom ki azt az elvitathatatlan előnyüket, hogy gyorsabban érjek "A"-ból "B"-be. Ennek eredményekén sok apró információval gazdagodom, melyeket raktározok, és ha lehetőségem van rá, akkor benyúlok a "raktárba" és indulás.

A Győri Állatkert is egy ilyen célpont volt. Számtalanszor mentem már ez ETO stadionnál lévő kis tábla mellett el, de mindig csak a szándék volt meg arra, hogy akkor kanyarodás balra, s irány a ZOOOO!

A bejárat piciny, aranyos, a belépődíj talán fele a pesti "tarifának". Az első lépések kicsit... lefagytam. Biztos, hogy ide akartunk jönni? ...ám ez az érzés csak pár percig uralkodott el rajtam. Ez egy viszonylag kis állatkert, és mégis hatalmas. Rengeteg kreatív ötlet valósult itt meg, és látva a frissen elkészült játszóteret (melyhez az Angol beteg című film adta meg az alapötletet) elképzelhető, hogy van még a házigazda  tarsolyában elég "muníció". Az állatok láthatóan jól érzik magukat, nagy élmény volt néhány olyan állat közelében lenni, melyeket emlékeim szerint, eddig más hazai állatkertben még nem láttunk.

A Füles bástya az állatkert egy kihelyett része, melyet Győr belvárosában lehet megtalálni. Mi itt nem voltunk, mert eléggé elment az idő az állatkertben. A prospektus szerint itt lehet megismerkedni a trópusi esőerdők élővilágával.

Továbbiakban beszéljenek a képek:

 

Értékelés ****

Sok-sok élmény vár itt a látogatóra. Azt gondolom, ha a környéken jár ez egy "kötelező" program lehet! A nyargalászó zebrák, a lustálkodó oroszlánok, a csimpánz csapat, a flamingók... Én csak ajánlani tudom!

 

Flag Counter