Budapest ----> Jászberény ~ 80 km

Jászberény - Állatkert

 

Egy kollégámtól kaptam az ötletet, hogy látogassunk el Jászberénybe, az Állat és Növénykertbe.

A városba megérkezve (Budapest irányából) az Elektrolux táblát célszerű figyelni, hiszen a vállalat szomszédságában található az Állatkert. Az érkezés pillanatában jó érzések kerítettek hatalmukba. Az Állatkert előtt egy hatalmas, bekerített parkoló áll az autósok rendelkezésére. A bejárat valóban pár lépésre van a parkolótól, melynek talán az egyetlen negatívuma, hogy árnyékból van a legkevesebb!

A bejáratnál rögtön leragadtunk. Talán keveset ültünk az úton, vagy csak az illatok kerítettek minket a hatalmukba... a forrró lángosra várva, majd annak eszegetése közben a szemünk már bejárta a kert elénk táruló részét. A zöld ezernyi árnyalatában pompázó fák levelei között átkúszó nap sugarai csodás játékba kezdenek... 

Tehát a bejáratnál lehet enni-inni, a gyermekeket játszótér várja... és a terráriummal indul az állatkerti élmény. Láttuk pingvin és mókusmajom etetést, hiénakölyköt és mocsári hiúzt. A gyermekemnek nagy élmény volt a dagonyázó vaddisznók látványa, de a szurikátacsapat, és a vidrák is hosszú percekre elrabolták a figyelmünket. A maciknál legalább fél órát elidőztünk, mert annyira magával ragadó volt az az önfeledt játék, mellyel megajándékozták a látogatókat.

Az állatokon kívül érdemes néhány szót szólni a parkról, az ösvényekről, a nyugalommal átszőtt világról, mely bizony az állatokon is látszik! Számomra nagyon közel jött a természet, ebben biztos az is skat segített, hogy egy "vizi ösvény pallóin" sokat időztünk, s nézelődtünk... Ismét szembesültem az érzésemmel, hogy imádom a vidéki állatlerteket, Csodálattal nézem, ahogy a (nagy valószínűséggel) a látogatottabb rokonokhoz képes mennyivel apró ötlet, kreatív kincs kerül be a képbe. Természetesen vannak látványetetések (tavasztól őszig), sőt még egy tanösvény is várja a családokat, mely az állatkerten belül található

Értékelés ****

Nagyon kellemes program! Gyermekeknek, felnőtteknek, szerelmeseknek, időseknek...  Kultúrált rendezett környezet, tisztaság, a személyzet kedves, a bejáratnál található büfé kínálata széles és az árak is emberiek! Kíváló félnapos program!

 

készült 2014-06-29

Flag Counter

 

booked.net

 

 

Útvonal: 

Autó: 
 
Budapest - Nagykáta - Jászberény
 (A városban az Elektrolux felé kell elfordulni)
 
Tájékoztató jelleggel:
Busz: 
 
Budapest, Stadionok- Nagykáta- Jászberény
 
Vonat:
 
 Budapest, Keleti pu. - Hatvan
-->Átszállás--> 
Hatvan - Jászberény


 

Az állatkert honlapjára a képre kattintva jut el.