Budapest ----> Nádasladány ~ 80 km

Nádasdy-kastély

Nádasladányban a főút mellett található egy kisebb édenkert, melynek "közepén" található a Nádasdy-kastély. A nagy vaskapu után közvetlenül le lehet parkolni. A megújulásra váró gazdasági épület mellett elsétálva, már látható is feltűnően szép állapotban lévő  kastély. A sétára csábító parkról nem tudok részletesebben írni, mert záróra előtt érkeztem, és már annak is örültem, hogy körbejárhattam a kastélyt!

A gyönyörű fák ölelésében álló főúri lakban az egyik ámulatból a másikba esem. A földszinti termeket körbejárva néhol bizony elakadt a lélegzetem. Nem tudok kiemelni termeket, mert nincs értelme. Mindenhol más nyűgöz le. Mindent elhiszek amit itt látok, sőt, a Hősök csarnoka annyira magával ragad, hogy hosszú percekeig csak álldogállok (kis túlzássa tátott szájjal) a márvány kandalló mellett. A következő varázslat könyvtárban ér, de a földszint szinte minden métere ad, tölt, gazdagít...

Bevallom, engem az emelet kicsit kevésbé ragadott magával, van még itt mint tenni, de a földszinten látottak annyira bekebeleztek, hogy ez "simán belefér"!

 

 

 

...a képek a felújítás előtt készültek, több esztendeje. A kastély 2021. augusztus 3-tól ismét látogatható!

 

Értékelés *****

Értékelésemben elfogult vagyok, hiszen itt mindent megkaptam, amit egy kastélytól várok!

...ha a 7-es úton jön, s megy, egy kis kitérőt ez a kastély megér! Sőt, egy kiváló félnapos program, akár szerelmetesen kettecskén is!

 

Flag Counter