Kripta-villa

2017.06.24 11:52

A legenda szerint, ha nászágy fölött egy szerelmes pár megfogja egymás kezét, a szerelmük örök lesz!

"Magdim, te vagy a sorsom, édes végzetem

Oly végtelen szeretlek, imádlak, ezt súgom.

Magdim, te gyönöyrű tünemény, Magdusom."

 

Fonyódon, a hegyre felfele mennet. a sportpáláyknál, talál egy gyönyörű villát, melyet Rédiger Ödön épített szerelmének, aki az esküvőjük előtt, egy titokzatos betegségben elhunyt. A villa alagsorában látható egy vörös homokkőből kifaragott nászágy, melyben a szerelmes pár "pihen". Ödön tervei szerint, Szerelme hamvait a nászágy alatti kriptában helyezte volna örök nyugalomra, de ez a korabeli viszonyok, miatt nem valósulhatott meg. A kis térben olvashat a családról, a villa építéséről, és természetesen a Ödön és Magdus szerelmi tröténetéről. 

A villa földszintjén a tragikus hirtelenséggel elhunyt szépségkirálynő, Molnár Csilla emlékét örző kiállítás látható. A kripta és a kiállítás egy nagyon szerény (2017) díj ellenében látogatható.

Az emeleten és a teraszon kávézó várja a vendégeket. A mesés panoráma (Badacsony, tanúhegyek, a Balaton, a vitorlások, a...) nem csak a teraszról élvezhető, hanem a panoráma sétányról is, melyen vissza lehet sétálni a vasútig, de ha még feljebbről szeretné megcsodálni a panorámát, akkor a Sipos-hegyi kilátó felé tovább lehet sétálini, túrázni...