Programok a RepTárban 

2019 

 

Március 9.

II. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokságot. A zsűrizést idén is neves repülős szakemberek vállalták. A verseny menetét a látogatók kivetítőn keresztül követhetik. A belépés díjtalan.

 

Március 15.

„Minyó 50” -  Kamarakiállítás a Mil Mi-8 helikopter magyarországi szárnyalásának 50 évéről és a RepTár Esték következő előadásának témája is a Mi-8-as helikoptercsalád elmúlt öt évtizede a Magyar Légierőben, előadó: Lente Zoltán, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis századosa.

 
Április 13. 

Családi Pizsamaparti a RepTárban! A rendezvényen a gyerekek mellett teljes családok, vagy gyerekeket kísérő szülők és nagyobb testvérek is részt vehetnek. A Da Vinci Családi Pizsamaparti olyan egyedülálló program, amelyen a résztvevők élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal. A részvétel regisztrációhoz kötött.

 

Május 26.

 

A Gyereknap alkalmából, díjmentes belépéssel és izgalmas programokkal várják a látogatókat. A meglévő élményelemek mellett (akadálypálya, 4D mozi, szimulátorok, játszótér, pilótapont) további meglepetésekkel, izgalmas élményt nyújtó programokkal várják az érdeklődőket.

 

Június 22.

A Múzeumok Éjszakáján hosszabbított nyitvatartással, tárlatvezetésekkel és a RepTár Esték szakmai programjával várják a látogatókat a RepTárban. Az előadás címe: „Eltérített, lelőtt, elszabadult, eltűnt repülőgépek”. Kositzky Attila nyugállományú repülő altábornagy számol be a különleges repülési eseményekről. Kositzky tábornok szakértője a témának, hiszen, ő maga is 43 évig repült és 38 évig „a vadászpilóták kenyerét ette”. Mint oly sok mindenben, a magyarok elsők voltak a gépeltérítésben is – erről és nemzetközileg hírhedt incidensekről is szó lesz a RepTár Esték ezen előadásában.

 

Július 5.

Buli a repülők árnyékában:  Ákos koncert a RepTárban! 

Jegyvásárlással kapcsolatos információk a RepTár weboldalán találhatók.

 

Augusztus 31.

RepTár Piknik: a meglévő élményelemek mellett további repülős tematikájú meglepetésekkel, izgalmas élményt nyújtó programokkal várják az érdeklődőket. Kedvezményes belépőjegyekről a RepTár weboldalán tájékozódhatnak.

 

Október 23.

Roncsok új élete: kiállítás-megnyitó és RepTár Esték előadás  

A II. világháború idején kb. háromezer repülőgép zuhant le a mai Magyarország területén. A roncsokat tilos volt a civil lakosságnak elszállítani, ennek ellenére nagyon sok esetben a helyi lakosok szinte teljesen újra hasznosították a lezuhant repülőgépek darabjait.  A magyar találékonyságnak köszönhetően a roncsok új funkciót kaptak. Amikor a helyi emberek megőrizték ezeket a darabokat, nem is gondoltak arra, hogy milyen jelentős repüléstörténeti értékmentést hajtottak végre. Sok esetben az eltett roncsdaraboknak köszönhetően sikerült egy-egy történetet kideríteni. Ezeknek a történeteknek a nyomába eredt Magó Károly roncskutató, az este előadója, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis zászlósa.

 

December 1.

Jótékonysági akció, Charity Day a RepTárban, december elsején: a közösségi szerepvállalás jegyében az értékesített jegybevételének hetvenöt százalékát ajánlja fel egy egyesületnek.

 

 December 6.

 Mikulás természetesen a RepTárban is várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. 

 

December 27.

Star Wars Day, azaz egy nap, ami a Star Wars-ról szól a RepTárban!

 

Az eseményekről bővebben a RepTár weboldalán tájékozódhat!

Forrás:reptar.hu